Košarkaši Crvene zvezde moraju brzo da zaborave poraz od Žalgirisa i okrenu se utakmici protov Albe. Njemački tim dolazi pun samopouzdanja nakon trijumfa u Pireju.

Za sada nije poznato na koje će snage računati trener crveno-bijelih Dragan Šakota. Meč sa litvanskim timom su propustili Stratos Perperoglu, Dejan Davidovac,  Filiš Čović, Marko Jagodić Kuridža, probleme sa virusom imali su Panter i Štimac.

-Igramo protiv ekipe koja ima poznat način igre, a to je tranzicija, puno kontri i šuteva. Ne smijemo da zaboravimo da nas je sa tim stilom Alba potpuno nadigrala u Berlinu. Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo. Sa druge strane, ALBA pokazuje po posljednjim utakmicama da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera koji je postavio sistem – rekao je trener Šakota.

Ognjen Dobrić ističe da je ekipi potrebna podrška sa tribina.

– Imali smo sjajnu podršku u srijedu i ona će nam biti još važnija u petak protiv ALBE jer se mnogo trošimo ove nedjelje.Kada se na to dodaju i brojne povrede, jasno je u kakvom smo problem. Međutim, vjerujem da možemo brzo da se osvježimo koliko-toliko oporavimo i pripremimo za ekipu koja igra potpuno drugačije od Žalgirisa. Igraju izuzetno brzo, sa najvećim brojem posjeda, šuteva i kontranapada u cijeloj Evroligi. To znači da moramo da kontrolišemo dešavanja na parketu, da ih usporimo, da odigramo čvrsto i pametno u odbrani – rekao je Dobrić. Meč je u 19 časova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime